Лідер ін’єкцій краси
28.04.2021

У всьому «винна» 5 альфа-редуктаза: від причин до тактики ведення пацієнтів з АГА

Андрогенетична алопеція - найбільш поширена форма втрати волосся, стоншування їх структури, як у чоловіків - в 80%, так і у жінок близько 50%. Мультіфакторальне та полігенне захворювання, успадковане від матері до дитини.

Розвиток АГА за чоловічим типом має більш стрімку течію, клінічно проявляється зміщенням лобової лінії зростання волосся та порідінням в області верхівки. Крім того, вогнища порідіння волосся можуть зливатися, залишаючи лише бічні поверхні і потиличну область.

Для жінок з АГА характерний більш повільний розвиток з варіабельністю клінічних форм:

  • Збереження лобової лінії росту волосся і дифузне порідіння центральній частині (схема Людвіга).
  • Двосторонні залисини темпоральної області (схема Гамільтона).
  • Порідіння центральної і фронтальної області.

Ключовим фактором у розвитку АГА, як і раніше, залишається активність ферменту 5 альфа-редуктази, який бере участь у перетворенні тестостерону в ДГТ. Для жінок важливим є і зниження активності ароматази, яка метаболізує циркулюючий тестостерон в 17 бета-естрадіол.

Загальна схема патогенезу розвитку АГА включає:

  • Підвищення чутливості дермального сосочка цибулини волосся до ДГТ.
  • Збільшення щільності андрогенчутливих рецепторів.
  • Активність 5 альфа-редуктази.

Збільшення об’єму ДГТ є причиною для скорочення фази анагена і пролонгації телогена, зменшення клітин волосяного сосочка і його оболонки, і, як наслідок мініатюризації фолікула і стоншення стрижня волоса.

У процес втягується і періфолікулярне запалення, що призводить до формування фіброзу.

Біохімічні маркери, що вказують на наявність АГА не завжди обмежуються підвищенням рівня андрогенів. Тільки у 29% жінок виявляється в сироватці крові вільний тестостерон. Це пов'язано з тим, що ключову роль грає рецепторний механізм розвитку АГА.

Серед показників крові, у жінок з АГА може спостерігатися пролактинемія, дисбаланс з боку мелатоніну, соматотропіну, тиреостимулюючого гормону. Показовими в постановці діагнозу також будуть апаратні методи діагностики - фототрихограма, а також генетичні методи дослідження.

Сучасні методи терапії АГА не обмежуються застарілими прийомами з використанням Міноксидилу та Фінастериду. Високу результативність дають методики зі стимулюючою дією, які безпосередньо впливають на волосяний фолікул, мікроциркуляторне русло, а також на активність 5 альфа-редуктази.

Технологія Flosal Hair - сучасне трихологічне рішення проблем алопецій, в тому числі АГА, яке містить в собі 5 протоколів, адаптованих під кожен клінічний випадок. У протоколах використовують мезотерапевтичні, ревіталізуючі методи, а також PRP-терапію, як монотерапію, так і в поєднаннях.

Трихологічна терапія ін'єкційними препаратами в протоколах Flosal Hair ефективна завдяки складу мезококтейлів і філера для волосся. Ключові гравці, що впливають на розвиток АГА і гальмують процес випадіння волосся - регуляторні пептиди. Саме, пептиди в складі препаратів блокують активність 5 альфа-редуктази - олігопептид-41, а також основних чинників випадіння волосся - DKK-1. Пептиди активують роботу мікроциркуляторного русла, відновлюючи живлення волосяних цибулин і нормалізують основний шлях росту волосся.

Наявність живильної частини забезпечує фолікул волосся будівельним матеріалом для росту нових стрижнів і зміцнення існуючого волосся, перешкоджаючи його випадінню.

У кожному протоколі підібраний курс процедур і препарат, з урахуванням вираженості процесу алопеції, больового порогу пацієнта, а також матеріальної складової.

Після курсу процедур відзначається видиме настання результату, зростання нового волосся, ущільнення стрижня волосся. Стійкість результату залежить від терапії супутніх патологій, а також від наявності профілактичних сеансів по протоколу Flosal Hair.

ЦІКАВІ СТАТТІ

14.03.2024

Кожен пацієнт – це унікальний випадок,...

Біоміметичні пептиди у вирішенні проблеми POST-акне проявів: від регуляції меланогенезу до реструктуризації колагену
23.02.2024

Кожна зона людського обличчя є особливою та неповторною. Індивідуальні форми, лі...

Безопераційна корекція форми носа
04.10.2023

Трансформуємо уявлення про вік разом з ревіталізуючим м’яким філером...

Маркери віку: неочевидні для пацієнта ознаки старіння, які не може ігнорувати косметолог
22.09.2023

Хто знає все про зв’язки, той володіє секретами..

SMAS: що потрібно знати лікарю-косметологу
11.09.2023

Сучасна косметологічна практика не обмежується топічним доглядом,...

Жирові компартменти та старіння: від анатомії до вибору методів корекції
31.08.2023

Синці під очима виглядають не естетично, додають обличчю вигляд ...

Секрет BEAUTY-корекції:  магія погляду з Prostrolane Blanc-B
31.08.2023

З упевненістю можна сказати, що на сьогодні, саме філери є ...

Миттєве омолодження з філерами Revofil
17.03.2023

Естетична корекція недоліків шкіри у косметології ...

Філер низької щільності Revofil Fine для вирішення «дрібних» питань
20.12.2022

Чи всі філери однакові та на що варто орієнтуватись...

FINE результати контурної пластики з ревіталізуючим філером Revofil Fine