Лідер ін’єкцій краси
14.03.2024

Біоміметичні пептиди у вирішенні проблеми POST-акне проявів: від регуляції меланогенезу до реструктуризації колагену

Кожен пацієнт – це унікальний випадок, власний кейс та досвід, з яким лікар естетичної медицини отримує нові навики та підвищує професіоналізм. Найбільш цінними з кейсів є саме складні пацієнти, які потребують глибоких клінічних знань та широкого портфелю методик у арсеналі для вирішення естетичних проблем.

Пацієнти із постакне проявами – це не швидкий результат для Instagram профілю, а покрокова робота із залученням спеціалістів різних галузей. Тому, актуальність даної проблеми залишається досить високою і свіжий огляд PubMed статей за 2023 рік на це прямо вказує:

  • недостатня кількість та валідність досліджень показників якості та результатів терапії;
  • відсутність стандартизованих методів оцінки результатів корекції, і головне – відсутність чіткого розуміння єдиної стратегії лікування.

Що турбує пацієнта:

- грубий рельєф шкіри – рубці (нормотрофічні, гіпо- та гіпертрофічні);

- розширені пори та жирність, які можуть супроводжуватись підвищеною чутливістю шкіри, червоним фоном та одиничними запальними елементами папуло-пустульозної природи;

- сліди постзапальної пігментації – від багряно-червоних до відкладання коричневого пігменту меланіну.

Які думки лікаря у першу чергу? Лазерна шліфовка або репарація, домашня терапія топічним доглядом, пілінги? Або поєднання цих методик. Вибір ефективнішого методу залежить від ряду чинників: від наявного спектру обладнання та препаратів у клініці до матеріальних та часових можливостей пацієнта.

Розглянемо універсальний підхід – гібридний протокол, який відповідає заданим критеріям, як спеціаліста, так і пацієнта:

  • безпечність методів – сертифіковані препарати, техніки корекції, відсутність системної дії;
  • ефективність – поєднання травмуючого фактору з ревіталізуючими препаратами на основі біоміметичних пептидів;
  • відсутність довготривалої реабілітації;
  • результати вже після перших процедур;
  • одночасний комплексний вплив на різні ланки постакне проявів: мікрозапалення у шкірі, наявність рубцевого колагену, дисхромії, тощо.

З метою мікротравматизації використовуємо методи – субцизії та мікрогольчастої методики введення препаратів – дермапену.

Субцизія (від латів. "sub" - "під", "знизу"), або підсікання – травматизуючий метод звільнення дна глибокого рубця від щільних тяжів сполучної тканини, що тягнуться до нього з дерми. Підриваючі ці пучки волокон, лікар звільняє дно рубця, яке піднімається над рівнем поверхні шкіри. З цією метою використовують голки та канюлі.

Мікронідлінг або мікрогольчасте введення ін’єкційних стерильних препаратів – це метод частих проколів за допомогою дермапену. Кількість проколів залежить від виду картриджу, який може містити 12 та 36 голок. 

Із спектру препаратів обираємо 2 пептидних мезококтейля – Dermaheal HSR та Dermaheal SB, що містить необхідний склад для вирішення поставлених задач.

КРОК 1 – робота із рубцями та рельєфом шкіри, ревіталізація та зволоження

Метод корекції: субцизія рубців, введення препарату Dermaheal HSR у мікроін’єкційній та болюсній техніці по 0,05-0,1 мл на введення. Об’єм на процедуру: 2,5 мл.

КРОК 2 – корекція меланогенезу, освітлення пігментних плям, вирівнювання тону та протизапальна дія

Метод корекції: мікронідлінг шкіри обличчя з використанням мезопрепарату Dermaheal SB. Об’єм на процедуру – 1,5-2 мл

КРОК 3 – підтримуючий домашній догляд з використанням епітелізуючих та зволожуючих засобів, виключенням на період терапії засобів із АНА-кислотами та ретинолом, абразивами та іншими подразнюючими компонентами.

Як «працюють» мезопрепарати на основі пептидів?

Dermaheal HSR – це коктейль, що вміщує в собі 1% гіалуронову кислоту, 5 біоміметичних пептидів та вітамінно-мінеральну частину. Першочергову роль відіграє пептидна складова препарату, наприклад:

  • Rejuline (Acetyl Decapeptide-3) – підвищує проліферацію фібробластів та кератиноцитів, експресію колагену, що в рази покращує результат від техніки субцизії. Амінокислотна послідовність у пептиді здатна регулювати процес кератинізації та впливає на відновлення пулу власних клітин шкіри;
  • CG-EDP3 (Oligopeptide-24) – пептид, якій має подібну дію до фактору росту, що забезпечує регуляцію синтезу ГК та еластину, нормалізує гідратацію шкіри на рівні збільшення експресії гену Aquaporin

І це тільки частина пептидної синергії у препараті. Вітамінно-мінеральний комплекс забезпечує необхідні умови, надає будівельний матеріал для процесів синтезу та проліферації, включає антиоксиданти, що виводять продукти розпаду.

Відносно мезопрепарату Dermaheal SB також можна говорити досить довго, препарат вміщує у собі три пептиди з депігментуючою дією, як працюють на різних ланках процесу меланогенезу та пептид, що підвищує активність фібробластів та синтезу гіалуронової кислоти. Крім того, до складу включені протизапальні та капіляростабілізуючі компоненти – арбутин, активна форма вітаміну С, екстракт кореню Солодки.

Пептид CG-TGP2 (Oligopeptide-34) – регулює процес меланогенезу, шляхом зменшення кількості меланосом та інгібуванням активності тирозинази.

Pentapeptide-13 – блокує передачу імпульсу від альфа-меланоцитстимулюючого гормону до рецептору меланокортину-1 на поверхні меланоцита, тим самим інгібує меланогенез.

Курс поєднаної терапії включає в себе не менше 5 процедур з інтервалом 7-10 днів. Відновлення після процедур максимально швидке за рахунок активної роботи препаратів та активації власних ресурсів шкіри.

ЦІКАВІ СТАТТІ

14.03.2024

Кожен пацієнт – це унікальний випадок,...

Біоміметичні пептиди у вирішенні проблеми POST-акне проявів: від регуляції меланогенезу до реструктуризації колагену
23.02.2024

Кожна зона людського обличчя є особливою та неповторною. Індивідуальні форми, лі...

Безопераційна корекція форми носа
04.10.2023

Трансформуємо уявлення про вік разом з ревіталізуючим м’яким філером...

Маркери віку: неочевидні для пацієнта ознаки старіння, які не може ігнорувати косметолог
22.09.2023

Хто знає все про зв’язки, той володіє секретами..

SMAS: що потрібно знати лікарю-косметологу
11.09.2023

Сучасна косметологічна практика не обмежується топічним доглядом,...

Жирові компартменти та старіння: від анатомії до вибору методів корекції
31.08.2023

Синці під очима виглядають не естетично, додають обличчю вигляд ...

Секрет BEAUTY-корекції:  магія погляду з Prostrolane Blanc-B
31.08.2023

З упевненістю можна сказати, що на сьогодні, саме філери є ...

Миттєве омолодження з філерами Revofil
17.03.2023

Естетична корекція недоліків шкіри у косметології ...

Філер низької щільності Revofil Fine для вирішення «дрібних» питань
20.12.2022

Чи всі філери однакові та на що варто орієнтуватись...

FINE результати контурної пластики з ревіталізуючим філером Revofil Fine