Лідер ін’єкцій краси
14.04.2021

Не нашкодь: безпечна корекція вікових змін у періорбітальній зоні

Чи часто пацієнти звертаються із запитом корекції в області навколо очей? Більше 80% фахівців відповідають - Так. Така частота обумовлена ??анатомо-морфологічними особливостями будови періорбітальної зони:

  • тонкий прошарок шкіри, позбавлений ??ПЖК;
  • активність кругового м'яза ока;
  • особливості будови черепа і резорбція кісткових структур;
  • ослаблення зв'язкового апарату періорбітальної зони;
  • поверхневі і глибокі жирові компартменти та їх вологоутримуюча роль.

Крім того, зона обмежена небезпечними ділянками з обмеженою можливістю корекції - вихід інфраорбітального судинно-нервового пучка, надблокової артерії і близькість до кутової артерії в медіальній частині ока.

Щодо безпечних методик у медичній косметології включають: ботулінотерапію, мезотерапію при роботі з якістю шкіри, гіперпігментацією навколо очей і грижами повік I і частково II стадії, ревіталізацію та ін'єкційно-контурну корекцію.

Корекція гіпертонусу кругового м'яза ока - рішення для мімічних зморшок навколо очей, але і ризики набряклості та лімфозастою. Однак, метод є ефективним і дозволяє скорегувати «гусячі лапки». Мезотерапевтична корекція дозволяє поліпшити стан шкіри, впливаючи на дермальний матрикс і стимулюючи синтез власних клітин, ущільнюючи шкіру.

Залишається питання корекції носослізної, пальпебральної і пальпебромалярних борозен, які створюють образ вікового або втомленого обличчя. І сьогодні, в естетичній медицині існує кілька підходів - це ІКП носослізної борозни, корекція об’єму виличної області та ревіталізація з філінг ефектом.

Головне правило для лікаря-косметолога - не нашкодити, розуміти особливості будови зони і відповідально підходити до вибору препарату та дотримання нашарування, тобто робота в потрібному шарі. У випадку з контурної корекцією - це м'які філери гіалуронової кислоти, які підходять для роботи у надкістковому просторі, строго в підм’язовому шарі. Крім того, слід контролювати об’єм на введення.

Обмеженням для роботи з філерами є наявність вираженої протрузії грижових мішків, статична набряклість. Також, слід враховувати мімічну активність зони. При відсутності ботулінотерапіі і вираженої активності кругового м'яза, введення філерів може привести до його поступового прожимання м'язом з подальшою контурацією і утворенням ефекту Тиндаля. Також, філер не вирішує питання якості шкіри періорбітальної зони, не усуває дряблості і не ущільнює шкіру. Що вибрати в такому випадку?

Коли хочеться результат «тут і зараз», ефект заповнення борозен без ризиків з ревіталізуючою дією на м'які тканини і пролонгованою стимуляцією клітин - рішенням стане ревіталізація і філінг препаратами Prostrolane.

Це нове покоління гіалуронскладових ревіталізантів з частковою стабілізацією ГК і стимулюючою частиною - пептидним комплексом. Реологічні властивості ГК і її часткова стабілізація дають можливість фахівцеві працювати глибоко, в підм’язовому шарі для заповнення носослізної борозни, а також у гіподермальному шарі для повноцінної корекції пальпебральной борозни і корекції поділу повіка-щока.

Prostrolane Natural / Blanc-B - це препарати, сертифіковані в країнах ЄС і України, з вагомою доказовою базою, включаючи клінічні дослідження на лабораторних тваринах і добровольцях. Область корекції препаратами не обмежується періорбітальною зоною, препарати універсальні, мають достатній об’єм - 2 мл для роботи з усіма зонами обличчя.

При схильності до набряклості, з метою камуфляжу гриж і заповнення носослізної борозни корекцію проводимо супраперіостально. Канюля 25 G 50 mm підходить і для роботи в глибокому шарі і для поверхневої корекції на рівні ПЖК.

Профілактика формування борозен і заломів, зміцнення ORL зв'язки, корекція дряблості і стоншення шкіри повік - показання для роботи з препаратами гіподермально. З цією метою може бути використана канюля або голка. Голкою працюємо по кістковому краю орбіти, але не вище гіподерми, без формування папул.

Prostrolane Blanc-B також стане препаратом вибору для роботи не тільки з борознами і інволютивними змінами шкіри, але і показаний для корекції «темних кіл» і гіперпігментації в даній зоні в зв'язку з наявністю депігментуючого дуету пептидів.

Курс процедур - 1-2 з інтервалом в 2 тижні. Тривалість результату зберігається до 6 місяців з поступовим наростанням ревіталізуючого ефекту.

ЦІКАВІ СТАТТІ

14.03.2024

Кожен пацієнт – це унікальний випадок,...

Біоміметичні пептиди у вирішенні проблеми POST-акне проявів: від регуляції меланогенезу до реструктуризації колагену
23.02.2024

Кожна зона людського обличчя є особливою та неповторною. Індивідуальні форми, лі...

Безопераційна корекція форми носа
04.10.2023

Трансформуємо уявлення про вік разом з ревіталізуючим м’яким філером...

Маркери віку: неочевидні для пацієнта ознаки старіння, які не може ігнорувати косметолог
22.09.2023

Хто знає все про зв’язки, той володіє секретами..

SMAS: що потрібно знати лікарю-косметологу
11.09.2023

Сучасна косметологічна практика не обмежується топічним доглядом,...

Жирові компартменти та старіння: від анатомії до вибору методів корекції
31.08.2023

Синці під очима виглядають не естетично, додають обличчю вигляд ...

Секрет BEAUTY-корекції:  магія погляду з Prostrolane Blanc-B
31.08.2023

З упевненістю можна сказати, що на сьогодні, саме філери є ...

Миттєве омолодження з філерами Revofil
17.03.2023

Естетична корекція недоліків шкіри у косметології ...

Філер низької щільності Revofil Fine для вирішення «дрібних» питань
20.12.2022

Чи всі філери однакові та на що варто орієнтуватись...

FINE результати контурної пластики з ревіталізуючим філером Revofil Fine