Лідер ін’єкцій краси
19.05.2021

Готовність до літа № 1 - створюємо ідеальний силует без «апельсинової кірки»

З наближенням сезону відпусток пацієнти все частіше звертаються за додатковою корекцією зайвих об’ємів. Збалансоване харчування, підрахунок калорій і фізична активність — справа правильна і корисна, результат якої допоможе прискорити спектр процедур в кабінеті лікаря-косметолога.

Апаратний ліполіз, масаж або ліполітики — вибирати або поєднувати? Як і при роботі з іншими естетичними недоліками шкіри, поєднані методи корекції прискорюють настання результату і роблять його в рази яскравіше.

Алгоритм корекції локальних жирових відкладень в області тіла:

  • Ін'єкційний ліполіз — активує процес розщеплення жирів та перешкоджає накопиченню тригліцеридів.
  • Лімфодренажні методики — ручний масаж, пресотерапія — прискорення виведення продуктів розпаду.
  • Апаратні процедури — LPG-масаж, кріоліполіз, VellaShape масаж і ін. — потенціювання ліполізу, виведення продуктів метаболізму жирової тканини, поліпшення якості шкіри і усунення її дряблості.

Додаткові інструменти, які є рекомендаціями для пацієнта: дотримання питного режиму, відмова від шкідливих звичок, нормалізація сну, фізична активність і корекція раціону харчування.

Ін'єкційний ліполіз — базова або стартова процедура, яка на клітинному рівні активує розщеплення тригліцеридів в жирових депо до гліцерину і жирних кислот.

Безпечним ліполізом є робота з непрямими ліполітиками і ліпоредукторами. Перші опосередковано впливають на проблему локальних жирових відкладень, шляхом активації лімфодренажа і стимуляції виведення надлишкової рідини. В результаті чого вдається незначно зменшити об'єми. Ліпоредуктори — препарати останнього покоління, які без руйнування і загибелі клітинної мембрани, на відміну від прямих ліполтиків, здатні активувати процес ліполізу, гальмувати розподіл адипоцитів і перешкоджати подальшому накопиченню тригліцеридів.

Одним з сертифікованих і безпечних ліпоредукторів є препарат Dermaheal LL. В основі препарату — декапептид-4 — має подібний механізм з IGF. Запускає ліполіз, а також здатний зв'язуватися з рецепторами клітин фібробластів, кератиноцитів, стимулюючи синтез волокон колагену і ущільнюючи шкіру.

Фосфатидилхолін — структурний компонент клітинних мембран. Його роль в процесі ліполізу — це підвищення проникності мембран адипоцитів для активних компонентів препарату та активації ліполізу, бере участь в мобілізації продуктів розпаду і підвищує доступність тригліцеридів для ліпаз.

L-карнітин — грає роль транспортувальника, який виводить в міжклітинний простір продукти розпаду жирів і транспортує жирні кислоти в мітохондріальний комплекс для їх подальшого бета-окислення.

Препарат не пече, комфортний при введенні і показаний для вирішення проблем гіпертрофії жирових відкладень в області обличчя, а також тіла:

  • Внутрішня поверхня рук і стегон.
  • Бічні поверхні і низ живота.
  • Область над колінами.
  • Зона «галіфе» і сідниці.
  • Клімактеричний або «вдовий» горб.

Техніка ін'єкцій — болюсна під прямим кутом, голка 30G 13mm. Об’єм на введення — не перевищує 0,1-0,2 мл, а відстань між вколами 1 см. Курс процедур індивідуальний і коливається від 5 до 10 з інтервалом в 7-10 днів.

Препарат перешкоджає перерастягненню і провисанню тканин, добре переноситься і не має ускладнень, властивих прямим ліполітикам. Між процедурами ліпоредуктора допустимо підключення апаратних методик з метою прискорення настання ефекту.

Розрахувати необхідний об'єм препарату не складно, в якості орієнтира виступає долоня, тобто 1 флакон препарату 5 мл — це площа долоні. Допустимий максимальний об’єм препарату на 1 процедуру — не більше 20 мл, тобто 4 флаконів.

ЦІКАВІ СТАТТІ

14.03.2024

Кожен пацієнт – це унікальний випадок,...

Біоміметичні пептиди у вирішенні проблеми POST-акне проявів: від регуляції меланогенезу до реструктуризації колагену
23.02.2024

Кожна зона людського обличчя є особливою та неповторною. Індивідуальні форми, лі...

Безопераційна корекція форми носа
04.10.2023

Трансформуємо уявлення про вік разом з ревіталізуючим м’яким філером...

Маркери віку: неочевидні для пацієнта ознаки старіння, які не може ігнорувати косметолог
22.09.2023

Хто знає все про зв’язки, той володіє секретами..

SMAS: що потрібно знати лікарю-косметологу
11.09.2023

Сучасна косметологічна практика не обмежується топічним доглядом,...

Жирові компартменти та старіння: від анатомії до вибору методів корекції
31.08.2023

Синці під очима виглядають не естетично, додають обличчю вигляд ...

Секрет BEAUTY-корекції:  магія погляду з Prostrolane Blanc-B
31.08.2023

З упевненістю можна сказати, що на сьогодні, саме філери є ...

Миттєве омолодження з філерами Revofil
17.03.2023

Естетична корекція недоліків шкіри у косметології ...

Філер низької щільності Revofil Fine для вирішення «дрібних» питань
20.12.2022

Чи всі філери однакові та на що варто орієнтуватись...

FINE результати контурної пластики з ревіталізуючим філером Revofil Fine