Лідер ін’єкцій краси
22.04.2021

Блефаропластика «почекає»: альтернатива хірургічній корекції грижових мішків нижнього і верхнього повік

Усталена думка серед фахівців про відсутність консервативного вирішення проблеми грижової протрузии повік обумовлена складністю анатомічної будови періорбітальної зони.

Сучасні методики естетичної медицини дають можливість лікарю-косметологу запобігти розвитку інволютивних змін делікатної області, а також взяти під контроль процес гіпертрофії грижових мішків.

Від прикладної анатомії до практичних рішень. Прицільну увагу слід приділити будові жирових пакетів орбіти, сполучно тканинним перегородкам (септи), які їх утримують і нервово-судинній іннервації.

Анатомічно виділяють жирові пакети:

  • Надочноямковий або претарзальний ROOF жир;
  • Підочноямковий SOOF;
  • Жирові пакети верхньої повіки (медіальний і центральний);
  • Жирові пакети нижньої повіки (медіальний, центральний і латеральний).

Гіпертрофія компартментів і водоутримуюча здатність жиру підсилюють тиск на септи, що з розвитком вікових змін призводить до їх ослаблення, а значить - випинання і видимій контураціі гриж.

Ситуацію часто ускладнює слабкий лімфооток і гіпертонус кругового м'яза ока. Крім того, слід пам'ятати про важливі анатомічні отвори - виходи СНП: інфраорбітальний, надблоковий і судини, що близько проходять - кутова артерія.

Де проходить межа між терапією і хірургічним рішенням стеатоблефарона повік? Лікар-косметолог на прийомі не тільки збирає анамнез і скарги пацієнта, але може також провести клінічну оцінку стану періобітальної області та середньої третини обличчя, визначити наявність і стадію розвитку грижових мішків, сформувати протокол терапевтичного рішення або направити пацієнта до пластичного хірурга.

Залежно від клінічної картини, підбираємо протокол:

  • 1 стадія – інволютивні зміни зачіпають область нижніх повік, спостерігається набряклість, яка може зменшуватися протягом дня, зморшки і зниження тонусу, стоншення шкіри повік
  • 2 стадія - в процес старіння втягується область нижнього і верхнього повік, формуються мішки під очима, спостерігається атонія м'язового каркаса. Залежно від морфотипа старіння і анатомічних особливостей будови може спостерігатися формування борозен періорбітальної зони, а також поділ повіка-щока з виділенням малярного мішка
  • 3 стадія - на тлі чітко сформованих грижових мішків спостерігається опущення брів, птоз тканин середньої третини обличчя з виділенням носогубної складки, дряблість і зморшки шкіри повік
  • 4 стадія - поглиблення борозен і заломів, виражений птоз, зменшення об’єму м'яких тканин, процес скелетизації періорбітальної області

Терапевтична корекція дає позитивний і видимий результат при роботі з 1-2 стадією. На етапі 3 стадії, лікар-косметолог може надати лише допоміжну терапію у вигляді підготовки пацієнта до хірургічного вирішення або на відновлювальному етапі, з метою прискорення регенерації і пролонгації результату.

Терапія 1-2 стадії включає в себе: нормалізацію роботи судинного русла і лімфовідтоку, активацію ліполізу грижових мішків і зменшення їх об’єму, гальмування і корекцію видимих вікових змін, заповнення борозен і заломів періорбітальної зони, зміцнення зв'язок.

Мезопротокол препаратом Dermaheal Eyebag Solution - одночасна робота в трьох напрямках: ліпоредукція, стимуляція синтезу власних клітин і волокон, гальмування старіння. Пептидний препарат цілеспрямовано розроблений для корекції набряклості і гриж верхнього і нижнього повіка. Безпечна і активна робота мезококтейля включає в себе від 5 до 10 процедур і забезпечує виражений результат зменшення об’єму гриж і ущільнення шкіри.

Техніка роботи: болюсна, вглиб жирових пакетів верхнього і нижнього повік. Для роботи з 2 стадією протокол не обмежується мезотерапією, а включає філінг борозен і заломів, відновлення об'єму, гальмування деградації клітин.

Ревіталізант Prostrolane Natural-B з частково стабілізованою ГК і пептидного частиною забезпечує безпечну роботу у періорбітальній зоні, заповнення борозен і корекцію переходу повіку-щока. Курс процедур 1-2.

Техніка роботи: атравматична канюля 25G 50 мм глибоко в підм’язовому шарі, а також на рівні ПЖК.

ЦІКАВІ СТАТТІ

14.03.2024

Кожен пацієнт – це унікальний випадок,...

Біоміметичні пептиди у вирішенні проблеми POST-акне проявів: від регуляції меланогенезу до реструктуризації колагену
23.02.2024

Кожна зона людського обличчя є особливою та неповторною. Індивідуальні форми, лі...

Безопераційна корекція форми носа
04.10.2023

Трансформуємо уявлення про вік разом з ревіталізуючим м’яким філером...

Маркери віку: неочевидні для пацієнта ознаки старіння, які не може ігнорувати косметолог
22.09.2023

Хто знає все про зв’язки, той володіє секретами..

SMAS: що потрібно знати лікарю-косметологу
11.09.2023

Сучасна косметологічна практика не обмежується топічним доглядом,...

Жирові компартменти та старіння: від анатомії до вибору методів корекції
31.08.2023

Синці під очима виглядають не естетично, додають обличчю вигляд ...

Секрет BEAUTY-корекції:  магія погляду з Prostrolane Blanc-B
31.08.2023

З упевненістю можна сказати, що на сьогодні, саме філери є ...

Миттєве омолодження з філерами Revofil
17.03.2023

Естетична корекція недоліків шкіри у косметології ...

Філер низької щільності Revofil Fine для вирішення «дрібних» питань
20.12.2022

Чи всі філери однакові та на що варто орієнтуватись...

FINE результати контурної пластики з ревіталізуючим філером Revofil Fine