Лідер ін’єкцій краси
08.05.2024

Соціально значима патологія – алопеція: як допомогти пацієнту?

Втрата волосся має емоційне навантаження на пацієнтів, є причиною посилення соціального стресу та погіршення якості життя. Про це говорять дані дослідження Dermatology Life Quality Index (DLQI), яке вказує на високий відсоток пацієнтів – понад 70%, які мають погіршення якості життя.

У трихологічній практиці, лікар стикається із різними видами порідіння та втрати волосся, одним із найрозповсюджених є андрогенетичний тип – АГА. Крім даного типу, виділяють наступні види та стани:

  • Гніздова алопеція;
  • Дифузна алопеція;
  • Telogen effluvium;
  • Аногенова (токсична) втрата волосся.

Етіологія будь-якого виду маю гетерогенну природу та включає безліч факторів, як внутрішніх – генетична схильність, дефіцитні стани, ряд соматичних захворювань, так і зовнішнього експозому – вплив навколишньої середи, негативних хімічних та термічних факторів, нераціональний догляд та ряд перукарських процедур.

Допомогти трихологічному пацієнту можна опираючись на результати клінічного огляду, зібраному анамнезі та аналізі результатів фізкальних, лабораторних досліджень. Суміжні спеціалісти, які є обов’язковою ланкою та першочерговими помічниками у формуванні комплексної терапії:
- ендокринолог та гінеколог-ендокринолог
- гастроентеролог, терапевт
- психотерапевт.

Серед методів трихологічного дослідження виділимо наступні:

  1. Візуальний огляд та оцінка стану волосся
  2. Модифікований тест миття волосся MWT
  3. Pull Test
  4. Інструментальні та апаратні діагностичні методи: відеодермаскопія, трихограма, трихометрія, фототрихограма
  5. Біопсія

Спираючись на результати досліджень та заключення інших спеціалістів, можна підключати до основної терапії додаткові методи корекції, які проводять безпосередньо у кабінеті лікаря-трихолога – PRP та плазмаліфтинг, мезотерапія волосся, ревіталізація волосся філером, полінуклеотидами, стимуляція росту фізпроцедурами. Також, корегують домашній догляд з підключенням висококонцентрованих трихологічних продуктів, дія яких безпосередньо направлена на фолікул волосся та покращення стану шкіри голови.

Чим цікава мезотерапія волосся препаратом Dermaheal HL?

Мезотерапевтична методика – не новий спосіб корекції недоліків шкіри та волосся. Досить висока ефективність даної терапії саме при роботи з волосистою частиною голови – прямий вплив на фолікул волосся та клітини шкіри голови. Виразним результатам сприяє комплексний потужний склад препарату Dermaheal HL, наявність біоміметичних пептидів із суворо визначеною дією, живляча частина – вітаміни, мінерали, амінокислоти, коензими, антиоксиданти. Безпосереднє введення у тригерну зону втрати волосся значно прискорює результат внутрішньої терапії, посилює його виразність.

Роль вітамінно-мінерального комплексу зрозуміла – це «будівельний» матеріал, ко-фактори різноманітних реакцій, що сприяють росту волосся, антиоксидантний захист при надлишку продуктів розпаду під час активних процесів синтезу та ін.

Яку роль грають пептиди?

Rejuline (Ацетил декапептид-3) – один з найвідоміших пептидів косметологічного сегменту, має колагеностимулюючу роль. Зв’язуючись з рецепторами на поверхні фібробластів, сприяє синтезу колагену I, II та IV типів, тим самим покращуючи стан шкіри голови, створюючи умови для активного росту волосся.

GHK-Cu (трипептид міді-1) – окрім стимулюючої активності у вигляді посилення синтезу компонентів позаклітинного матриксу (ECM), включаючи колаген, гіалуронову кислоту та інші GAG (глікозаміноглікани), трипептид міді-1 сприяє зміцненню мікроциркуляторного русла, укріплює ендотелій судин. Крім того, саме трипептид міді-1 відіграє важливу роль у блокуванні активності 5- альфа редуктази, яка сприяє перетворенню тестостерону у ДГТ.

CG-IDP2 (декапептид-4) - активує поділ і диференціювання стовбурових клітин волосяного сосочка, стимулюючи ріст сильного, здорового волосся.

CG-Keramin1 (Олігопептид-41) – ще один потужний трихологічний пептид, який синергічно з трипептидом міді-1 блокує активність 5-альфа редуктази, а також стимулює синтез клітин волосся та інгібує активність DKK-1 – фактору, що посилює виразність АГА.

Для отримання стійкого результату курс процедур складає  від 5-6 процедур до 10 з інтервалом тиждень. При виразній алопеції та значній втраті волосся, мезотерапевтична методика може комбінуватись з іншими процедурами, як в одній сесії так і чергуючи.

Техніка введення – мікроін’єкції, мікрогольчасте введення – напаж, мезорол/дермапен. Доречно обирати метод мікроін’єкцій, це значно знижує витрату препарату та дає змогу створити короткочасне депо для активної роботи препарату.

Про що варто попередити пацієнта?

  1. Процедура чутлива, препарат може давати короткотривале підпекання. Зменшити дані відчуття можна підготувавшись до процедури – відмовитись за 2 години від гарячих напоїв – чаю та кави, заздалегідь налаштувавшись на процедуру, додатково мати знеболюючий засіб, який можна прийняти за 20-30 хвилин до процедури
  2. Випадіння волосся після перших процедур може посилюватись – це нормальна реакція, що вказує на прискорення фази телогену та активації фази росту волосся. Те волосся, яке вже знаходилось у катагені та телогені швидше випадає
  3. Необхідно пройти повний курс для отримання стійкого та видимого ефекту
  4. Результат терапії буде помітний не раніше, як через 1-2 місяці від початку лікування
  5. Обов’язковим є використання трихологічного домашнього догляду
  6. Мезотерапія – не є методом лікування, це додатковий допоміжний інструмент до основної терапії
  7. Після процедури може спостерігатись незначна болючість місць вколів, адже це травмуюча методика.

ЦІКАВІ СТАТТІ

29.05.2024

Одним з надскладних морфортипів старіння....

Ліполіз чи ревіталізація? Нова сходинка у корекції вікових змін деформаційного типу старіння
24.05.2024

Навчаючись різним технікам корекції губ ми забуваємо про важливі складові, від я...

Як створити ідеальні губи? Три правила PERFECT корекції періоральної зони
21.05.2024

Понад 100 м’язів складають черепно-лицьову...

Старіння м’язового каркасу: гіпертонус та атонія. Сучасні методи корекції наслідків
08.05.2024

Втрата волосся має емоційне навантаження на пацієнтів, є причиною посилення соці...

Соціально значима патологія – алопеція: як допомогти пацієнту?
03.05.2024

Періорбітальна зона досить складна за анатомічною будовою та вибаглива у догляді

«Важкі» повіки – косметичний дефект чи хірургічне показання?
25.04.2024

Багато із спеціалістів стало впевненні, що періорбітальна ...

На межі естетичної корекції та пластики: прості рішення недоліків у періорбітальній зоні
18.04.2024

Ін’єкційна косметологія – галузь естетичної корекції...

Безпечні ін’єкції краси: анатомічні юніти обличчя, про які повинен пам’ятати лікар-косметолог
16.04.2024

Вибір наповнювачів у арсенал препаратів, з якими працює лікар-косметолог ...

START-філер для безпечної та легкої корекції
27.02.2024

Вугрова хвороба або акне залишають після себе низку неприємних естетичних дефект...

Рубці постакне - вирок?